Той каза, че му е трудно да прогнозира какво ще се случи на изборите за Сената и Долната Камара

Коментар за междинния вот в САЩ в ефира на Офанзива” по NOVA NEWS направи Вени Марковски, председател на Сдружение "Интеренет общество - България". Той сподели, че му е трудно да прогнозира какво ще се случи на изборите за сената и Долната Камара

По негови думи дори и републиканците да спечелят мнозинство в едната Камара и в Сената, следващите две години ще бъдат трудни за президента Байдън. Марковски каза, че САЩ показва, че демокрацията е доста крехка, не може да се приема като даденост и всеки трябва да се бори за нея.

Той се съмнява, че изборните резултати ще се повлияят от нападението върху съпруга на Нанси Пелоси и каза, че той е изписан от болницата и ще се лекува дълго време. „Най-вероятно Пелоси ще се прости с поста си на говорител на Конгреса”, допълни Марковски.

Във връзка с изследването, че 51% от американците смятат, че икономиката и инфлацията са най-големите проблеми на обществото Марковски е на мнение, че за американците тези фактори са от голямо значение.

В Америка има ляв и десен лагер, а изборите се решават от тези, които са в центъра, заяви журналистът.

Темата за абортите премина от федерално на щатско ниво и в някои щати аборта ще бъде забранен, напомни той.

Повече можете да гледате във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.