Тя е на мнение, че междинните избори са трамплин за Доналд Тръмп за завръщането му на политическата сцена

Сериозният ръст на недоверие към президента на САЩ Байдън се дължи на инфлацията, повишаването на цените, влошаването на стандарта на живот, тревожността от бъдещето, каза в ефира на "Офанзива" по NOVA NEWS преподавателят по политология Петя Георгиева.

Междинните избори са трамплин за Доналд Тръмп за завръщането му в президентската кампания след две години, смята тя.

Георгиева сподели, че в последните дни забелязва сигнали, че не е сигурно, че демократите ще запазят своето макар и крехко мнозинство в Сената.

Нейната прогноза е, че независимо дали ще се наложат в едната или в двете Камари републиканците ще създадат трудности на Байдън за реализирането на политиките във външнополитическата сфера.

Войната в Украйна може да доведе до разрив в самата републиканска партия, защото там има две крила – едно за подкрепа на Украйна и друго, което е по-резервирано, поясни тя

По отношение на външната политика спрямо Китай тя не очаква да има блокирания и сериозни проблеми. Георгиева смята, че сегашната администрация ще среще отпор от страна на републиканците по отношение на мерките срещу климатинчине промени, помощта за Ковид ваксини. Републиканците могат да блокират тези политики и приоритети на Байдън, ако се наложат дори и само в едната Камара и най-вече в Сената, поясни тя.

Повече можете да видите във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.