Идеята за четири дни в офиса вече набира скорост по света

Вероятно сте си задавали въпроса дали можем да работим с ден по-малко за същите пари. Близо 100 години, след като Хенри Форд въвежда петдневната работна седмица, идеята за четири дни в офиса вече набира скорост по света. Отскоро моделът се прилага успешно и в няколко български компании.

Като на шега, още преди три години Петър Петев решава да експериментира и да въведе за няколко месеца четиридневна работна седмица в консултантската си фирма в Русе.

„Самият аз, като мениджър на компанията, не бях наясно доколко и какъв ще бъде ефектът. Имах усещането, че ще бъде положителен”, споделя той.

Положителният резултат идва, а експериментът се превръща в нормален работен ритъм. Ефектът - мотивацията на служителите се повишава, а напускащи няма.

Ако преди години четиридневната работна седмица в България беше мираж, то днес фирмите, които прилагат този модел, се увеличават.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.