В надпреварата за знания в понеделник се впускат директор, адвокат, експерт продажби и певец

Хладнокръвна игра, изненадващи обрати и първа голяма печалба ще видят зрителите в новите епизоди на „Голямото преследване“ тази седмица. В играта за знания всяка вечер ще се включват четирима нови участници, които ще пробват с хладнокръвие и ум да надхитрят Преследвачите. Кой от отборите ще покаже отлични умения и добра екипна работа, за да си тръгне с впечатляваща награда, не пропускайте да гледате от 18:00 ч. по NOVA.

В първия ден от седмицата срещу Преследвача в „Голямото преследване” се изправят директор, адвокат, експерт продажби и певец - хора с различни професии, опит и интереси, но обединени от идеята да победят и да си тръгнат с голяма парична награда.

Йоанна Савова (на 32 години от София) завършва специалност „Европеистика” в Холандия и работи в IT сектора. Тя е фен на екстремните преживявания - играла е покер в Лас Вегас, карала е сърф в Хавай, изкачила е връх Митикас в Гърция. В „Голямото преследване” дамата идва, за да спечели 5000 лв., с които да закупи инвестиционно злато.

Светлин Димитров (на 51 години от Перник) работи като адвокат от 26 години насам. Има две дъщери - на осем и на пет години, които го мотивират да участва в предаването. Затова Светлин иска да спечели 10 000 лв. и с тях да заведе децата си на незабравима екскурзия.

Светослав Ненков (на 36 години от Перник) работи в сферата на хранително-вкусовата промишленост. Щастливо женен е и има деветгодишна дъщеря. Гордее се, че е мениджър на аматьорския футболен клуб „Старата школа” Перник. Светослав иска да си тръгне от играта с 5000 лв., които би използвал за семейна екскурзия до Берлин и Истанбул. 

Светлозар Георгиев с творческия псевдоним Северин (на 34 години от София) завършва „Поп и джаз пеене” в Националната музикална академия. Работи в известен столичен пиано бар, но приема участия и в страната. Известен е със забавните си клипчета във Facebook и TikTok. Играчът се устремява към сумата от 7000 лв., която му е необходима за финансиране на собствен музикален клип.

Срещу кого от Преследвачите ще се изправят днес участниците, кой ще стигне до финала и каква ще е развръзката, гледайте в предаването „Голямото преследване“, тази вечер от 18:00 часа по NOVA.

Повече информация може да откриете в сайта, както и във Facebook страницата на предаването.

Информация за „Голямото преследване“

„Голямото преследване“ (The Chase) е телевизионна игра по оригинално създаден формат на британския телевизионен гигант ITV. В нея участниците се състезават срещу професионален „преследвач“, който има за цел нито един от играчите да не спечели паричната награда. Първият водещ  в историята на шоуто е световноизвестният Брадли Уолш, който стои в основата на феноменалния успех на формата според критиците. За първи път шоуто се излъчва през 2009 г. и през октомври 2012 г. успява да надмине по рейтинг най-гледаната телевизионна игра – Pointless, която се излъчва в същия часови пояс по BBC ONE. През 2021 г. шоуто се превръща в най-гледаната програма на ITV с над 5 милиона зрители.

Досега международната версия на шоуто е реализирана в над 15 държави, сред които САЩ, Австралия, Китай, Германия, Испания, Чехия, Словения, Кипър, Хърватска, Сърбия, Гърция, Израел. „Голямото преследване“ печели наградата TV GUIDE AWARD, наградата на Британската телевизионна академия през 2018 г. и др.