6 месеца след "черен петък" 98% от цените на продуктите са били същите или по-ниски спрямо деня на намаленията

Борбата между търговците е кой да покаже по-голям процент намаление. Това идва от купувачите, които търсят намаления, а не цена, което е грешно, те не тръгват с конкретна цел. Най-добрата стратегия е да следите цените на възможно повече търговци, така като дойде "черен петък", не могат да ви излъжат.  Това каза Богомил Николов от "Активни потребители" за "Твоят ден".

По думите му подготвените потребители чакат да си поръчат веднага след полунощ. "Те са си избрали и знаят какво искат, но виждат, че веднага няма наличност. А понякога това е несъществуващо намаление за привличане на клиенти. Инфлацията дава предпоставка за хубави намаления - като имате цялостно покачване на цените, винаги можете да представяте нещо за намалено", обясни Николов. 

"На твоя страна": Колко по-евтино излизат коледните покупки в Турция

Според проучване, направено преди пандемията, при проследяване на цените на определен брой стоки, се е установил интересен факт. "Проследяваха ги 6 месеца преди и след "черния петък". 6 месеца след него цените на 98% от продуктите са били същите или по-ниски спрямо деня на намаленията. Това е така, защото намалението се прилага спрямо стари модели. Здравословен скептизицъм трябва да замени лековерието", призова той.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.