Водещите на специалните студиа Лилия Мустакова и Ясен Деянов споделят очакванията и прогнозите си за Световното първенството по футбол Катар 2022

Зрителите ще могат да се насладят на финалите за Световната купа, тъй като Нова Броудкастинг Груп и Българската Национална телевизия ще излъчат пряко всички мачове в ефирите си. Очаквайте много богати и различни студиа в спортните канали на NOVA, специални рубрики, актуални събеседници и още… Какво всъщност готвят колегите и какво да очакват зрителите от 20 ноември, разкриват телевизионните журналисти Лилия Мустакова и Ясен Деянов в студиото на „Твоят ден“ по NOVA News.

„Световното първенство по футбол се провежда за пръв път в нетипичен месец от годината – малко преди и в хода на зимата. Това ще е месец, изпълнен с много футболни страсти за футболните фенове. Не знам дали ще е толкова приятен за по-нежната част от обществото ни, но конкретно за мъжете ще е специален. Обикновено мъжете са свикнали да го прекарват по барове и заведения, гледайки футболните мачове с приятели, но сега ще е по-различно и вълнуващо“, споделя Ясен.

„Потвърждавам, че ще е интересно и за женската половина, тъй като предстоят интересни мачове на силни отбори. Няма да бъде минути за спорт, а цял месец само за футбол“, допълва Лилия Мустакова.

Павлета Рашкова: Ще стискам палци на Испания на Световното първенство по футбол Катар 2022

„Не малка част от футболните срещи зрителите ще могат да наблюдават в ефира на NOVA телевизия. Съвместно всеки мач ще бъде излъчван и по Diema Sport 3, както и срещите, които не са излъчвани по NOVA, ще бъдат предавани в ефира на Diema. Уточнявам, че не става дума за платените канали, а по Diema, която обикновено в голямата си част е посветена на сериали. В следващия месец тя ще бъде футбол. Очаквайте интересни рубрики по вълнуващи теми, които ще опитаме да пренесем от Катар в нашите студиа. Зрителите ще станат свидетели и на изключително интересна игра към историята, световните първенства, футбола, както и традиционния поглед към социалните мрежи. Ще ви информираме за всичко интересно, което се случва там. Ще обърнем внимание не само на футболните специалисти и гости, но и на начина по който всеки един човек, независимо от сферата му на дейност, приема този футболен месец“, отбелязва Ясен Деянов.

„Ще добавя, че ще имаме доста интересни теми не само със случващото се на терена, но и извън него. Катар е интересна държава, различна от това, което сме свикнали да виждаме като домакини. За първи път страна от арабския свят става домакин на Световното първенство по футбол, но още по-любопитното е, че освен построяването на много стадиони и съоръжения, бе създаден изцяло нов град, който ще посрещне футболистите и отборите“, допълва Лилия.

Специалното студио „Като за световно“ стартира скоро по NOVA

Кои са предстоящите изненади и прогнози за победителите?

„Рядко даваме прогнози относно победител, тъй като често те са грешни. Зрителите ни имат добра памет и след това ни припомнят грешките. Затова ще кажа, че стискам палци да има изненади. Надявам се малките отбори да ни изненадат с постижения. Сигурно някой ще ни разочарова. За мен ще е емоционално Световно първенство, тъй като ще има футболисти като Роналдо и Меси, които ще изиграят последните си двубои с националните фланелки. Това са футболисти, които са запалили милиони зрители към любимата игра“, дава прогнозите си Ясен.

„Има много фаворити и отбори, които всички очакват да видят на четвърт или полуфинал. Ако съдим по информацията на букмейкърите или прогнозите им, виждаме като топ 3 фаворити Бразилия, Франция и Аржентина. С надежда гледам и към Англия, тъй като видяхме един растеж на отбора. Има много добри отбори, които ще направят футболно шоу и за феновете, и за тези, които случайно си пускат телевизора“, споделя фаворите си Лилия.

Георги Славчев: Сред обичайните заподозрени са Бразилия и Аржентина

Какво отличава Световното първенство по футбол Катар 2022?

„Ще остане в историята като първото първенство, което се провежда в арабския свят. Идва в пика на сезона, тъй като в предните години Световните и Европейските първенства са били в средата на годината, когато клубните шампионати са завършили. Обикновено тези големи форуми идват преди началото на новия сезон. За мнозина специалисти то ще бъде Мондиал на адаптацията, тъй като футболистите са в пика на клубните си шампионати и турнири. Изведнъж всичко спира и цялото внимание се насочва към Световното първенство. Самите треньори и щабове нямат повече от 4-5 дни за подготовка на отборите. Краят на Английската Висша лига е около 13 ноември, което е сомо седмица преди старта на първенството. Това е най-скъпото и грандоманско Световно първенство. Ще е изпълнено с изненади. Катар направи всичко възможно да докара световните футболни отбори в тази част на света“, изказва мнението си Деянов.

„Създадена е огромна инфраструктура, под формата на не само стадиони, но и ресторанти, хотели... Това води до пълна промяна на държавата. Очакват се гости, които ще удвоят населението на Катар. Включени са допълнителни над стотици полети към Дубай и Абу Даби, които да превозят феновете, не успяващи да си намерят място за спане в Катар. За самата държава първенството ще остане като голям исторически момент, тъй като то е носител на огромна промяна за целия облик на страната“, допълва Лилия Мустакова.

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.