Миглена Драганова (Дама Пика) и Мартин Иванов (Черният Рицар) спират желаещите да спечелят в телевизионната игра по NOVA, но с бързина и ловкост двама участници успяха да спечелят 22 хиляди лева

Едни от най-умните хора, с енциклопедични знания в България, Миглена Драганова и Мартин Иванов, които са в ролите на професионалните преследвачи Дама Пика и Черният рицар в предаването „Голямото преследване“, бяха гости в студиото на „Здравей, България“. Двамата разкриват тайни за интересните участници и разказват за предаването, в което двама вече спечелиха впечатляващата печалба от 22 хиляди лева.

„Шоуто тръгна, сценичната треска отмина и вече съм в топ форма. Противно на това, което всички мислят, на мен ми е по-трудно у дома на дивана. Студиото ме мотивира и в предаването съм по-концентрирана. У дома, когато гледам колегите, си казвам, че не бих могла да отговоря на въпросите“, признава Миглена.

Голяма печалба и вълнуващи изненади в „Голямото преследване“

„За разлика от Меги, имам доста сериозен опит в телевизиите – около 23 години. Обичам игрите и за мен никога не е било трудно. Аз съм Homo Ludens – играещият човек“, споделя Черният рицар.

„Мозъкът като всяка друга част от тялото на човека, може да се тренира, но на всеки се случва да не може да се сети за нещо. Не мисля, че има някаква добавка, която може да те направи по-умен“, коментира Дама Пика.

„Мозъкът може да се тренира. Колкото повече четете, гледате и слушате, толкова по-услужлив става той през годините. Ако имате добра памет, или комбинирана, тъй като тя не е само една, то имате шанс да станете и добър състезател“, пояснява Мартин Иванов.

Икономист, богослов, търговец и писателка впрягат знанията си за финал в „Голямото преследване”

Кои са темите, в които са с по-силни или слаби енциклопедични знания?

„Моето слабо място е футболът. Дори самите участници казват, че ме искат на футболни въпроси. Спортът като цяло не ми е силната част. Трудно ми е да запомням имената на хора, а при спорта, конкретно футбола, трябва да се помнят имена“, признава Миглена.

„С много умни хора съм се срещала и с много умни хора съм играла, но някои от тях обаче имат лошия късмет да попаднат на много неудобни за тях въпроси. Други пък правят фатални грешки на доста елементарни въпроси. Причината, според мен, е напрежението. Не може да се каже кой е бил най-умен сред участниците до този момент в предаването. Нашият тренинг ни помага да се справим с това блокиране, което се случва на състезателите, но естествено може и да ни се случи и на нас“, споделя наблюденията си Миглена.

„Самообладание обикновено притежават тренираните състезатели. Ще споделя нещо интересно. Състезатели с рутина, които играят от доста години, при нас не успяха да се справят. Това се дължи на факта, че лежат на стари лаври. Приятно е, когато виждаме неизвестни за нас имена, като например вчерашната победителка, която ни направи страхотно впечатление. Радвам се много на знаещите дами, тъй като дават пример на останалите да се престрашат да участват в подобен тип състезание. Дамите са по-суетни, но подобно на Меги, която беше такава в началото, тя успя да го преодолее с времето и стана любимка на зрителите“, разказва Мартин.

Преследвачите признават, че се забавляват пред камерата, въпреки напрежението и отговорността. Понякога имат любимци, играят срещу познати хора, но се налага да ги елиминират и да запазят достойнството си на знаещи хора.

Гледайте „Голямото преследване“ всяка делнична вечер от 18:00 ч. по NOVA. Повече информация може да откриете в сайта, както и във Facebook страницата на предаването.