Задържани са други двама младежи

Британската полиция издаде заповед за арест на 16-годишно момче. То е издирвано заради убийството на българския студент Габриел Петров Стоянов в Югоизточен Лондон, съобщи БНР.

Сънародникът ни Габриел бе намушкан многократно с нож от трима нападатели малко преди полунощ миналия петък. Той почина от прободните рани на следващия ден в болница.

От полицията в британската столица обявиха, че издирват Джордж Дейвид от квартал „Даунам” и че той е заподозрян за убийството.

Жестоко убийство на 21-годишен българин в Лондон

Други двама тийнейджъри вече бяха задържани. Вчера бе арестуван 17-годишен младеж. Във вторник бе арестувано момче на 14 години, което също е в предварителния арест.

Главният разследващ инспектор Кели Ален заяви пред местни издания, че в рамките на разследването вече са извършени два ареста, но полицията спешно иска да разговаря с Джордж Дейвид и прави всичко възможно да го издири.

Ален дори отправи пряко призив към Дейвид да се яви незабавно в някой полицейски участък. Инспекторът смята, че той е укрит или изведен от района от хора, които познава. Ален отправи предупреждение, че тези, които го укриват също попадат под ударите на закона, ако пречат на разследването.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.