Градът е известен с десетките подземни изби

Град Трабен-Трарбах е световноизвестен с подземните си изби. Из целия град има десетки, които в множеството си днес са изоставени. В началото на 20 век градът е бил огромен център за търговия с вино. Казват, че е бил вторият по големина след Бордо. 

Само през 1898 г. оттук са минали около 18 млн. литра вино. Първото нещо, което посетителите забелязват над земята, е портата на моста на река Мозел. 

В началото на 19 век градът наел известния архитект Бруно Мьоринг, който е проектирал както портата на моста, така и редица вили. Архитектурата art nouveau характеризира целия град.Традицията идва от далечни времена - още римляните са събирали грозде тук. В долината Мозел има много красиви панорами, които обгръщат взора чак до реката, носеща същото име. 

В долината се намират и руините на замъка Гревенброх, построен през 14 век.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервации“ на „Дойче веле“, което се излъчва по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.