Според него МФ стъпва на крайно неадекватна макроикономическа прогноза, която ГЕРБ подкрепя

Имам притеснение, че това служебно правителство изпълнява програма на ГЕРБ. Това заяви за "Офанзива" депутатът от "Продължаваме Промяната" Иван Христанов.  

Той коментира и темата с машинното гласуване. "Беше безочливо това, което се случи с хартиените бюлетини. Най-големите печеливши от връщането на хартиените бюлетини са ГЕРБ и ДПС, кой е излъгал БСП, че могат да спечелят нещо от това, не знам", каза той. 

Относно бюджетния въпрос Христанов бе категоричен. "Служебното министерство на финансите стъпва на крайно неадекватна макроикономическа прогноза, която ГЕРБ подкрепя. Целта е да се създаде усещане за апокалипсис, но такъв няма. Ще се въздържаме от искане на оставки на служебните министри, но ще изискваме отговори", закани се бившият зам.-министър на земеделието. 

Ангова: Не е възможно обединение около документ с общи политики

Според него Велкова трябва да отговори дали се предвиждат пари за самолети "Грипен". "По време на разговорите ГЕРБ се държава деструктивно. "Не видяхме кой знае колко принос по темите, Добрев и Атанасова си играха на добро и лошо ченге. Имаме конфликт в начина на създаване на бюджет. Този на ГЕРБ е твърде консервативен, докато този на Василев сочи да гледаме цифрите, както ще бъдат. Данните за миналата година и за първите 6 месеца на тази са положителни, няма как да избягаме от тях", подчерта той. 

По думите му евроатлантическите теми са били вкарани в НС, за да създадат впечатлението, че ПП и ГЕРБ могат да намерят общ език. "Не можем да си затворим очите за корупцията. разбира се, ще си говорим с тях за 16-те политики. Бихме ги подкрепили за техните оздравителни процеси. Изключително тежко е да защитаваш обществени интереси, нарушени със стотици милиони и да не знаеш дали институциите, които трябва да ти помагат, ще бъдат там", сподели Христанов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.