Издирването му продължава и днес

С общи усилия доброволци и полицаи второ денонощие издирват 12-годишния Александър, който изчезна в района на Профилакториума в Перник. Очаква се в града да пристигне и президентът Румен Радев. 

Повече от денонощие без следа от 12-годишния Александър от Перник

Момчето е с тежка форма на аутизъм и изчезна от погледа на баща си в петък следобед. В спасителната акция  са включени дронове, кучета и хеликоптер на „Гранична полиция”. Лелята на Александър разказа пред камерата ни, че и друг път се е случвало племенникът й да изчезне, но за кратко. 

Лелята на изчезналия Александър от Перник: Няма причина да избяга от вкъщи

Изчезналият Александър е висок около 1,50 м. Облечен е със сива връхна дреха, тъмносини дънки и носи розова играчка.

„Планински спасители са на терен със седем кучета”, увери директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

През изминалия ден имаше десетки сигнали, че детето е било забелязано на различни места в и около града, но нито един от тях не се оказа верен. „През нощта имахме 2 екипа, направиха 5 облитания с дрона. Имаме автомобил с термокамера, обходохме всички пътища - без следа. Никаква следа нямаме, всичко се виждаше, термокамерата дава голям обхват, но нямаме следа”, каза Красимир Димитров от Аварийното звено към столичната община.

Семейството на 12-годишния Александър призова ако някой види детето, да не го приканва с викове да се приближи, за да не се уплаши то, а веднага да сигнализира на спешния телефон 112. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.