Интервю с д-р Николай Цонев, гастроентеролог, началник отделение по Гастроентерология към Втора МБАЛ, София

С ефективно решение, което да поддържа корема в изправност, вече разполагат родните лекари. Заемащ цели две трети от торса ни, стомашно-чревният тракт не просто отговаря за храненето на организма – той контролира над 70% от нашия имунитет. Ето защо, когато става въпрос за неговото здраве, родните експерти гласуват доверие на пробиотик в двойна капсула – ProCombo. Това дава възможност на „добрите“ бактерии да останат живи, за да си свършат работата по най-добрия начин. Затова не е случайно, че той се наложи в практиката както на личните лекари, така и на специалистите гастроентеролози.

Ето какво ни разказа водещият столичен гастроентеролог с дългогодишен опит – д-р Николай Цонев, началник отделение по Гастроентерология към Втора МБАЛ.

Здравейте, д-р Цонев! Защо ProCombo е по-специален?

Здравейте! Най-краткият отговор на въпроса ви е: защото е умен. Наричам ProCombo “умен пробиотик”, тъй като той има няколко основни предимства, които значително го отличават.

Първо, той съдържа оптимално количество доказано живи пробиотични бактерии – цели 200 милиарда CFU/g. На второ място, способността на “добрите” бактерии да окажат желания ефект е гарантирана чрез патентованата технология за капсулиране DUOCAPTM (капсула в капсула). С нейна помощ полезните бактерии не просто са съхранени живи през целия срок на годност на ProCombo, а те отиват директно там, където им е мястото – в червата.

И накрая, но не по важност, идва фактът, че пробиотичният щам в ProCombo е преминал редица лабораторни тестове, които недвусмислено демонстрират неговите качества. А знаете, че за нас, лекарите, научните доказателства са най-важни.

Ето защо, предвид всички тези качества на ProCombo, не е изненадващо, че той се наложи в практиката ни, а пациентите са доволни.

Кога ProCombo ще ни помогне?

От моя професионален опит мога да кажа, че ProCombo дава изключителни и бързи резултати при подуване, усещане за тежест и газове. Предписвам го при хора на различни възрасти. Диарията, дължаща се на антибиотично лечение, също е сред състоянията, които се повлияват много добре.

Една капсула на ден е напълно достатъчна. Продължителността на приема се определя от конкретния проблем, но аз препоръчвам да се приема редовно поне 2 месеца. Така може да се регулира чревната перисталтика и микробният баланс. Но не само – може да се повиши и ефективното обработване на храната – усвояването на полезните вещества от нея и регулярното изхвърляне на остатъчните отпадъци.

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

*По брой продадени опаковки за 2020 г. в България за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория “Пробиотици”, по данни на IQVIA (Quintiles and IMS Health, Inc.).

Източник: ProCombo