Ръчно изработени сувенири радват посетителите

Различни изработки от текстил, ръчно изработени ключодържатели и множество коледни сувенири. Това зарадва посетителите на предколедния арт-базар в столицата, предаде БГНЕС.

 „Правим различни неща от текстил, като например възглавници, покривки, кувертюри, пердета”, разказа Николай Николов. Работата е предимно ръчна, като текстилът за съжаление е внос. Работата ни не е труда, защото като имаш желание и занаятът ти доставя удоволствие всичко е лесно. За съжаление обаче, това което имаме като идея не можем да го реализираме тук, защото нямаме текстилна промишленост. Използваме внесени платове основно. Техники има, ръце има, умения има, но нямаме възможности да направим всичко, което искаме“, обясни още производителят. Опитваме се да се побираме в това, което ни се предлага отвън, да го конструираме, да го направим близко както до нас, така и до хората. Доволни сме, че бяхме приети като участници в занаятчийско изложение, каквото е това днес, защото обикновено казват „това не е занаят, но щом се прави с ръцете и сърцето значи е. Производителят обясни, че все повече се наблюдава интерес към българското производство. „Хората усещат кое е българско, усещат качеството, така че правят разлика между това, което е внос и това, което не е и разбира се предпочитат българското“, сподели още българският производител. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.