Спад има и в употребата на топла вода

Расте броят на домакинствата, пожелали да откачат радиаторите в жилищата си в Бургас. Преди са демонтирани средно по 2 радиатора, а сега - близо 20, каза в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS Светлана Белчева - управител на най-голямото дружество за топлинно счетоводство и дялово разпределение в морския град.

Тя каза още, че цената на парното там няма да се променя, но хората са притеснени от случващото се в страната като цяло и заради това очакват повишение на тарифите. Регистрира се и спад в употребата на топла вода, каза Белчева.

Енергийният министър очаква стабилизиране на цените на парното

Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикациите каза, че обяснението за отказа не може да се търси само в цената, защото за бургазлии тя е останала непроменена през последната година.

Той обясни, че цената на топлинната енергия в страната няма да се променя след 1 януари. По думите му при пазарна икономика не може да се очаква таван на цената на парното. 

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.