Близките издирват кой е медикът, прегледал починалата

Тема по зрителски сигнал от Сандански. Жена отива в Спешния център с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка. Резултатът е фатален - след десет дни тя е починала, а лекари заявили на близките, че кардиограмата ясно е показвала инфаркта.

На 8-и октомври Ангелина Кацарска потърсила помощ в Спешния център в града. С болки в гърдите и повръщане, екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма. „Оттам докторът, който я приема, анонимният доктор, ѝ казва, че ѝ няма нищо”, обясни дъщерята на починалата Цветелина.

Прегледалият жената изписва болкоуспокояващи и я изпраща обратно у дома. Състоянието ѝ обаче не се подобрява. Близките търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт. Тя отива отново в Спешния център 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират че тя е била с инфаркт още от първия път в Спешния център. Там се разбира, че всичко е объркано”, обясни дъщерята на починалата.

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът, прегледал я в Спешния център в Сандански. „В момента го прикриват. Майка ми дори не е заведена в журнала, че е била в Спешния център. Исках да проверят по камерите - казаха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е доктор”, каза Цветелина.

От Спешния център в Сандански обясниха за NOVA, че по случая се извършва проверка. На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск. Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега - мъж.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.