Какво още отличава автомобила

С C43 AMG пуска C класа с мощност от 408 конски сили на пътя. Mercedes иска да се наложи като луксозна марка затова базовите модели от A и B класа ще бъдат спрени от производство. До 2026 г., когато ще се появят наследниците на компактните автомобили, C класата отново ще бъде най-малкият модел от Щутгарт.

Защо всяка трета кола в Албания е "Мерцедес"? (ВИДЕО)

От 1982 г. нататък предшественикът - дългият 4,42 м седан, наричан още „Baby Benz” от американците, беше най-малкият модел. 190 и неговите наследници се използват много успешно в германския туристически шампионат до 2018 г. Базовият автомобил с 2,5-литров двигател Косуърт, наричан за кратко Evo II, бил произвеждан само 500 пъти. Днес едно Evo струва около 300 000 евро в оригиналното състояние.

След почти 30 години ерата на компактните автомобили на марката със звездата най-вероятно е към своя край. Ако искате да карате евтин Mercedes след 2026 г., ще трябва да сложите на масата поне 44 000 евро за седана C180. Компанията обещава лукс, но AMG първо доставя оптика и мощност. Различни опционални пакети придават поразителен външен вид. Технологията от Формула 1 вдъхва необходимата производителност на четирицилиндровия двигател.

Колко офроуд може да издържи един луксозен Range Rover (ВИДЕО)

На хартия C43 впечатлява с много производителност. 408 конски сили и 500 нютон-метра от двулитров четирицилиндров двигател. Резултатът - максималният въртящ момент от 500 нютон-метра ускорява автомобила от 0 до 100 за 4,6 секунди - впечатляващо за четирицилиндров. Тайната на отличното му представяне - получава електрическа турбо подкрепа от Формула 1.

Единственият недостатък - фоновият шум на четирицилиндровия двигател се възприема от любителите на двигателите като прекалено слаб. Това субективно възприемане не звука замъглява мощния старт на високопроизводителния модул, проблем, в който се обвиняват и болидите от Формула 1.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.