Това съобщи служебният министър Иван Шишков

Проектът за Тунел под Шипка ще се изпълни, но е планиран „лошо”. Поради това е започнато  проектиране на нова магистрала  по пътя от Русе към прохода Маказа. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков. 

„Изпълнен е обходът на Габрово, който е с по една лента. Тунелът под Шипка също е с по една лента. Естествено е, че той най-вероятно ще се наложи да бъде построен, защото е тръгнало да бъде планиран, но твърдя, че е планиран лошо и неправилно заради това, че е с една лента в двете посоки. Основното трасе от Русе към Маказа минава през Прохода на Републиката. Тоест в частта на Стара Загора би трябвало да има още една магистрала, която да слезе от Прохода на Републиката и да пресече магистрала „Тракия“ и магистрала „Марица“. Тоест това е изключително важно трасе”, заяви Иван Шишков.

Министър Шишков направи проверка на последващите етапи в строителството на интерконектора с Гърция. Шишков обяви, че следващата седмица ще инициира среща със строителите. Дейностите не касаят работата на газовата станция. Свързани са с довършване на пътища, полагане на кабели и други мерки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.