Това потвърдиха източници на NOVA от разследването

Бащата на изчезналото 12-годишно момче от Перник е бил подложен днес на детектор на лъжата. Източници на NOVA от разследването посочиха, че Александър Цветанов го е издържал.

Говорителят на Окръжната прокуратура в града Албена Стоилова подчерта, че според резултатите от полиграфа няма основания разследващите да се съмняват в показанията на мъжа.

„Бащата се е съгласил да се подложи на полиграфско изследване. Майката е призована за разпит в качеството на свидетел. Обяснила е, че ще се върне в страната на по-късен етап. Ако не се завърне в страната в някакъв разумен срок, ще потърсим възможност да я разпитаме там, където се намира”, добави тя. 

Криминалист: Александър е отвлечен и допускам, че бащата е в час с нещата

На въпрос на NOVA дали се проверява версията майката да е извела детето с фалшиви документи, Стоилова обясни: „Проверяват се всички версии”.

Бащата също коментира полиграфското изследване: „Детекторът на лъжата показа, че казвам Истината, но това не е от значение за мен, защото сина ми го няма! Сашо, върни се вече!”, написа той.

Въпреки че днес някои от доброволците обясниха, че прекратяват своите действия, на терен все още има стотици, които искат да помогнат.

„Обходили сме всички възможни труднодостъпни места около Перник. Акцията ще продължи и вечерта. До момента няма следа от Александър. На терен сме около 200 души. Всеки район, който сме минали до момента, се повтаря и потретя. Връзка и координацията с полицията нямаме”, обясни доброволецът Ивайло Манасиев.

Доброволците спират мащабната си акция по издирването на Александър от Перник

От МВР съобщиха, че текат процесуални действия, а детето се издирва на територията на цялата страна. На ден екипите на полицията средно са проверявали по 50 сигнала. Над 12 пък са разпитаните свидетели. 

Логопедите на Александър от Перник с анализ на поведението на детето

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.