Детето изчезна на 11 ноември при разходка

Бащата на изчезналото дете от Перник Александър Цветанов обяви 100 000 лева парична награда за намирането на сина си. Той посочи, че вече е отчаян и е на ръба на силите си.

Родителят обясни, че засега се работи по всички версии. Самият той има чувството, че детето е отвлечено. Никой до момента обаче не му е искал пари за откуп. Той подчерта, че Александър е добре с ориентацията и в добро физическо състояние.

Подложиха на детектор на лъжата бащата на изчезналия Александър

Мъжът посочи, че е в контакт с майката на момчето. Категорично не било вярно, че тя е искала да го вземе при себе си. За работата си каза: „Всеки човек има приятели и врагове. Не мога да кажа, че е имало някого, който да ми се заканва с нещо”, каза Цветанов и обясни, че дължи пари само на банка.


Обяснение от него дойде и защо Александър не е бил на училище дни преди да изчезне. „В училище се разсейваше повече и невинаги внимаваше. Той работеше много добре с придружаващата го и при частните специалисти. Ние сме информирали директора на училището”, уточни мъжът.

От Община Перник обясниха, че са готови да помогнат финансово на семейството на изчезналото дете, само то да се намери. Оттам подкрепят доброволците на терен, които продължават издирването вече осми ден.

Доброволците спират мащабната си акция по издирването на Александър от Перник

Вчера Александър Цветанов премина изследване на полиграф, което потвърди, че казва истината. Освен това свидетели удостоверяват, че двамата със сина му са били в подножието на Голо бърдо на 11 ноември следобед.

От  нотариалната му кантора отказаха да коментират случая. От Община Перник са готови да подпомогнат финансово семейството на Сашко, за да се намери. Търсенето му продължава както от МВР, така и от доброволци.

По издирването на 12-годишния Сашко бе проведена най-масираната акция досега в Пернишко. Освен сили на полицията, жандармерията, БЧК, спасителни служби и т.н., в издирването се включиха и хиляди доброволци.

Александър изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.