Събитието ще се проведе за първи път

Спиращо дъха огнено шоу и въздушни акробатични номера ще дадат началото на първия Софийски Коледен фестивал. Той започва днес и ще продължи точно месец - до 18 декември. Посетителите ще станат част от множество културни, спортни и забавни събития. Ароматни напитки, кулинарни преживявания, допълнени с емоциите от Световното първенство по футбол ще повдигат тонуса на посетителите в градинката зад Националния дворец на културата.

Със специално обособена “Елха на Доброто“ организаторите на фестивала апелират в светлите празнични дни да подпомогнем дейността на Фондация „За нашите деца“ за осигуряване на безвъзмездна подкрепа на деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др. 

Днес врати отваря и Немският коледен базар. Той ще предложи ръчно изработени изделия, коледни подаръци и забавления за малки и големи. Ароматът на греяно вино и наденички ще се носи над Градската градина на София от 18 ноември до 22 декември. 

По-късно – на 4 декември, ще отвори и “Коледен парк София“. Той ще бъде разположен в близост – на площад “Славейков“. Там ще има Коледна гора с живи елхички, които след това ще бъдат върнати за отглеждане в разсадник. На сцената на площада ще се изявят детски и младежки хорови формации, както и утвърдени имена от българската музикална сцена. Талантливи творци на приложно изкуство и художествени занаяти ще предлагат произведенията си в уютни дървени къщички. Коледните си усмивки посетителите ще могат да съхранят в снимки от специално обособен фотокорнер. Коледният парк ще бъде отворен до 30 декември. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР