„Можем да изведем страната от кризата", каза депутатът от ДПС

„И първият мандат за съставяне на кабинет трябва да положат усилия, и вторият мандат… Готови сме да водим разговор с всички на база политики. Защо да не подкрепим която и да е политическа формация, която иска да изкара България от кризата, да развива икономиката…”.

Това заяви в студиото на „Офанзива” по NOVA News депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Освен ДПС не виждам друга формация, която да иска да се водят преговори, каза той. Освен лидерите на „Промяната” няма други представители, които да не искат да се състави правителство. Човек, който е тръгнал да променя другите, ако не е почнал със себе си, направо си губи времето”, допълни Рамадан Аталай.

„Отговорна политическа формация сме, може да изведем страната от кризата”, каза Аталай на въпрос очакват ли да им бъде връчен мандат.

„Нашето предложение беше да се гласува на хартия, но преброяването да е на машина. Не зная как ПП са гласували в правната комисия, но напрежението, което създават, както и да са гласували е без значение. Промяната създават напрежение и протакат времето, за да не може този законопроект да бъде приет в нормален час.”.

Това заяви в студиото на „Офанзива” по NOVA News депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„Искаме всеки избирател сам да избере – да гласува с машината или с бюлетината. Не разбирам какво е по-различно, за да излезеш на улицата и да призовеш симпатизантите си с да се опълчат на парламента. В три области имаше текст, който казваше: „Дневникът е подправен”. Това дава ли доверие”, запита той.

„Имаме 4-5 души, гласували за дадена политическа формация и накрая отчетени един или два гласа в тези секции”, каза Аталай без да уточнява подробности.

ДПС е може би единствената разумна партия и никога не бихме тръгнали да създаваме ………

Това заяви Аталай в отговор на въпрос готви ли партията блокади като контрапротест на организираните демонстрации от ПП и ДБ срещу въвеждането и на хартиената бюлетина.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.