Това е 19-ата сватба в историята на президентската резиденция

Президентът на САЩ Джо Байдън омъжи днес своя внучка - 19-ата сватба в историята на Белия дом, предаде АП.

Наоми Байдън и годеникът й Питър Нийл се врекоха във вечна вярност на кратка церемония в късната сутрин, когато температурата във Вашингтон не бе много над нулата. Това бе първата сватба на Южната морава и първата в Белия дом, при която булката е внучка на президента.

В неделя Байдън става първият президент на САЩ, навършил 80 г. на поста

Десетки бели сгъваеми столове изпълниха част от Южната морава. Гостите започнаха да пристигат часове преди началото на церемонията, като някои жени бяха с отворени обувки въпреки мразовитото време.

След официалното сключване на брака присъстващите бяха поканени на обяд в Белия дом. Малко подробности за церемонията станаха публично достояние. На сватбата присъстваха около 250 гости, посочва Ройтерс.

НОВ ЛАПСУС НА БАЙДЪН: Обърка Камбоджа с Колумбия (ВИДЕО)

28-годишната Наоми Байдън е адвокат във Вашингтон. Тя е дъщеря от първия брак на Хънтър Байдън - син на американския президент и на първата му съпруга Нейлия.

Наоми е кръстена на първата дъщеря на Джо Байдън, която загива още като бебе през 1972 г. при автомобилна злополука заедно с майка си Нейлия, отбелязва АФП. Американски медии твърдят, че тя има силно влияние в частния кръг и го е убедила да се кандидатира на президентските избори през 2020 г.

Съпругът на Наоми е с три години по-млад от нея, посочва АП. Питър Нийл, който е родом от щата Уайоминг, в северната част на Средния запад на САЩ, е завършил наскоро Юридическия факултет на Университета на Пенсилвания. 

Двойката живее в Белия дом. Наоми Байдън и Питър Нийл били запознати в Ню Йорк от общ приятел преди четири години и оттогава са заедно.

Сватбата се състоя в навечерието на рождения ден на американския президент, който навършва утре 80 години. Джо Байдън ще отпразнува своя юбилей в компанията на семейството си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА