Мъжът имал семейна фирма за дърводобив

Кметът на село Конарско, община Якоруда, е задържан за  незаконен превоз на голямо количество - около 20 кубически метра, иглолистна строителна дървесина. В момента се проверяват и обектите за дърводобив, отдадени на търг на семейната му фирма.

При съвместна акция на служители от Регионалната дирекция по горите-Благоевград и  полицията, снощи на пътя между село Черна Места и град Якоруда е спрян за проверка камион, натоварен със строителна дървесина. Установено е, че камионът няма превозен билет, а транспортираният  материал - около 20 кубически метра иглолистна строителна дървесина, е без контролна горска марка. 

Камионът е собственост на фирма "Диамант Рубин" и е бил шофиран от  кмета на село Конарско Ахмед Ахмед, на когото е наложена мярка "задържане за 24 часа".  По неофициална информация още два камиона на фирмата са превозвали дървесина, но са били предупредени за акцията.

Семейната фирма на кмета има спечелени на търг няколко горски обекта и сключени договори за дърводобив. В момента служители на РДГ и Югозападното държавно предприятие извършват щателна проверка  на произхода на незаконната дървесина, както и на всички обекти, дадени на фирмата за дърводобив. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР