Шеговитата церемония по помилването се състоя на Южната морава на Белия дом

Президентът на САЩ Джо Байдън спази традицията в навечерието на Деня на благодарността и помилва две пуйки, предназначени за празничната трапеза, предаде БТА.

Шеговитата церемония по помилването се състоя на Южната морава на Белия дом. 

Двете пуйки се наричаха съответно Шоколад и Парченце шоколад, като всяка една от тях тежеше около 23 килограма. Пуйките са отгледани в стопанство в Северна Каролина и са пристигали на гастрол във Вашингтон още в събота вечерта. Те са били настанени в специално помещение в хотел "Уилард" край Белия дом.

Имената на пуйките не са случайни. Байдън харесвал шоколад и шоколадови парченца, но особено му допадал сладолед с шоколад и шоколадови парченца.

На церемонията по помилването в Белия дом  свири и американски военен оркестър, а немската овчарка на Байдън, наричаща се Командир, лаеше ентусиазирано от балкона на президентството.

Помилваните пуйки сега ще прекарат остатъка от живота си във фермата към университета на родния си щат Северна Каролина.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.