По-сериозна грипна епидемия у нас може да очакваме в края на февруари

По-сериозна грипна епидемия у нас може да очакваме в края на февруари и в началото на март. Това обяви в студиото на „Здравей, България” проф. Тодор Кантарджиев - съветник по здравните въпроси в Столичната община.

Той даде съвети как да се пазим от грипа. Най-добре било след закуска да хапваме резен лимон със сода, тъй като инфекциите започвали от гърлото.

Кантарджиев: Грипът ще стане епидемия през декември, а пикът е в края на февруари

"От декември е добре да се приемат и имуностимулатори, но трябва да се правят почивки. Например, 20 дни ги взимате, 10 почивате", уточни професорът.  По думите му в момента най-много случаи на грип има в Малта. Първият случай у нас бе регистриран преди две седмици при 40-годишна жена, припомни проф. Кантарджиев.

Според него не бива да забравяме за COVID-19, тъй като във вторник имаме 13 починали. „Който е болен, да си стои вкъщи, да се проветрява там, където има много хора и да не се подиграваме на тези, които са с маски в градския транспорт”, заключи професорът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.