Швейцарската банка се възстановява след серия от скандали

Credit Suisse актуализира своята перспектива за четвъртото тримесечие на финансовата година, прогнозирайки загуба преди облагането с данъци в размер на 1,5 млрд. швейцарски франка (1,6 млрд. долара) поради „значително” забавяне в цялата индустрия. Швейцарската банка, която е в процес на преструктуриране, за да се възстанови от поредица скандали, заяви, че нейното подразделение за управление на благосъстоянието вероятно ще отчете загуба. Причината - нетният лихвен доход е засегнат от по-ниските депозити и такси.

Bloomberg: Credit Suisse e осъдена за пране на пари, свързано с български наркотрафикант

Очаква се инвестиционната банка да реализира значителна загуба преди облагане с данъци, добавиха от водещият швейцарски кредитор.

Миналия месец институцията обяви радикален план за преструктуриране, включително разделяне и отделяне на инвестиционната си банка, съкращаване на хиляди работни места и набиране на капитал от 4 млрд. долара. Целта на всички тези мерки е да се помогне за преминаването ѝ през редицата скандали и загубата от 4 млрд. швейцарски франка през третото тримесечие. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.