Тежкотоварните камиони са спрели и в двете пътни платна

Денят в Русе започна с огромни задръствания в района на „Дунав мост”. Километрична колона затрудни преминаването на леки коли и автобуси по пътя Силистра - Русе. Тежкотоварните камиони блокираха и двете пътни платна.

„Имаме увеличен трафик на тежкотоварни превозни средства. От друга страна, самите водачи на камиони не са дисциплинирани. Много от тях паркират на неправилни места и престояват там по време на задължителната си почивка”, коментира председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.


Километричната колона от тирове и изпреварващи се камиони запуши движението и в двете пътни платна пред граничния пункт. Колите на русенци, пътуващи за работа, и тези на  обществения транспорт в посока Силистра се оказаха блокирани в колоната. В опит да се измъкнат от тапите, шофьори рискуваха и караха в насрещното.


Общината в Русе не може сама да реши проблема, тъй като пътят който води към моста, е собственост на държавата.

„Ще проведем разговори с компетентните институции в лицето на АПИ, на Министерството на вътрешните работи, за да може нашите съграждани да успеят по някакъв начин да стигнат до работните си места”, каза Пазарджиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.