Инцидентът е станал близо до граничния пункт „Дунав мост”

Най-малко един човек е загинал след взрив на цистерна в Русе. Инцидентът е станал към 10:30 ч. в четвъртък в предприятие, което се намира близо до граничния пункт „Дунав мост”. Загиналият не е шофьорът на цистерната, а служителят, който я е зареждал - мъж на 50 години. Той работел във фирмата от 7-8 години, каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.  

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Шофьорът на камиона е бил в кабината във фаталния момент, но е успял да се спаси.

„По първоначални данни става въпрос за зареждане с минерално масло”, заяви главен инспектор Веселин Марков, началник РД ПБЗН-Русе. Експлозията е настъпила след запълване на 60% от обема на цистерната.

По случая е образувано досъдебно производство за настъпила трудова злополука. Предстои да се вземат проби от маслото, което е било натоварено в цистерната.

„Четири пожарни екипа се пристигнали на мястото веднага. Няма опасност за екологичната обстановка, защото взривът е бил в Източна промишлена зона, в предприятие, което се занимава с горива, масла и химически продукти”, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.