По думите му хората от по-малките населени места имат доверие на членовете на СИК, но не и на машините и електронния вот

Споровете в НС за хартиената бюлетина приличат на гражданска война. Това заяви председателят на Правната комисия в НС и депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков в "Интервюто в Новините на NOVA". “Една група граждани, която за щастие е по-малка в парламента, иска да отнеме правото на друга, много голяма група граждани, как да гласуват - а именно с хартиени бюлетини”, каза Чолаков. “Нашите  колеги искат да ограничат правото на избори на българските граждани, и ние няма да го позволим”, заяви той.

По думите му хората от по-малките населени места имат доверие на членовете на СИК, но не и на машините и електронния вот. 

“Тези машини бяха силово въведени. Нищо не знаехме за тях и създадохме хаос. Машините бяха грешка”, каза Чолаков. 

Правителство с тази парламентарна конфигурация е възможно само с широко обединение върху конкретна реалистична програма, “а не популистка и лъжлива”, смята още депутатът от ГЕРБ.

“Най-доброто за парламентаризма в момента е колкото се може по-бързо и стегнато да се приеме Изборният кодекс”, заключи той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.