Той е построен от компанията VOLTA

VOLTA твърди, че е построила първия в света изцяло електрически 16-тонен камион, който е специално проектиран за транспортиране на стоки в градски райони. Превозното средство е осъществено така, че да донесе предимствата на технологията за електрическо задвижване на оживените тесни улици.

Култовият „Трабант” получава нов електрически живот (ВИДЕО)

Задвижването на камиона е разположено на задната ос. Поради това предният мост има повече луфт, така че цялото превозно средство е много по-маневрено от дизелов камион.

Електрическият мотор, вместо дизелов двигател с вътрешно горене, позволява още по-революционни дизайнерски хакове. Когато застанете до камиона, той изглежда повече като автобус. Вдъхновението от дизайна на автобус е умишлено, тъй като превозното средство е проектирано да работи безопасно в градските центрове.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.