Нападението доведе до остра реакция в София

Продължава издирването на нападателите, които стреляха по българския клуб „Цар Борис Трети" в Охрид. Късно вечерта в сряда неизвестни стреляха по сградата от преминаващ автомобил.

Нападението доведе до остра реакция в София, а от Скопие обещаха разследване. България връчи и нота на посланика на Република Северна Македония у нас.

Говорителят на полицията в РСМ направи изявление, в което обяснява, че случаят не е прост, има различни обстоятелства, които трябва да бъдат разследвани в контекста на атаките срещу клуба.

Стрелба срещу българския клуб в Охрид (ОБЗОР)

На фона на създалото се ново дипломатическо напрежение между София и Скопие, днес в РСМ се открива нова сграда на културно-информационния център в Скопие.

На откриването ще присъстват министърът на културата Велислав Минеков и неговият северномакедонски колега. На мястото има засилено полицейско присъствие.

Центърът е към Министерството на културата в България и е различен като тип от клубовете на гражданите като в Охрид и Битоля.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.