Според директора на детското заведение то проявява агресивно поведение

Сигнал за насилие над дете в детска градина в Русе. Майка на 5-годишно момче твърди, че детето ѝ се прибрало у дома със синини и следи от одраскване. Обвинява за това персонала на детското заведение.

„Видях синини по врата му. Попитах го кой му го е причинил - дали е било някое дете. Той ми отговори, че била госпожа Пенева. Тя е впивала нокти във врата му”, обясни майката на момчето Валентина Колева.

Жената посочи, че заради предишни инциденти с нейния син в миналото - ударен в корема от люлка и насинено око, не е искала да разговаря с персонала в градината, защото не намирала смисъл.

Директорът на градината Ценка Тодорова посочи, че ситуациите имат предистория. Детето идвало в градината рядко. „Установили сме, че момчето проявява агресивно поведение. Констатациите са направени от наши наблюдения”, посочи тя.

Тодорова поясни, че заради поведението на детето, се налагало то да бъде усмирявано. „Но не с нокти и стискане по врата, а с хващане по ръчичката. На 21 септември, както ежедневно, си е дошъл с крясъци и писъци и по най-бързия начин е пуснат от родителите в занималнята, без да бъде успокоен. Влизайки, взима столче и го хвърля по прозорците. След това дръпва столче на друго дете, което пада и изпищява”, добави директорката.

Още гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.