В акцията по неутрализирането им участват хеликоптери и дронове

Недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош, се стигна до престрелка между въоръжени мигранти.

В акцията по неутрализирането им участват хеликоптери и дронове, както и служители на Жандармерията. До момента са задържани над 600 души. Първите престрелки са регистрирани тази нощ, когато са възникнали сблъсъци между отделните въоръжени мигранти. Силите на реда претърсват района около Хоргош и Суботица.

На място пристигна и вътрешният министър Братислав Гашич, който до скоро ръководеше сръбските спецслужби - БИА. По първоначална информация има един тежко ранен мигрант, който е на около 20 години. Той е с две огнестрелни рани в гърдите, съобщи държавната телевизия РТС. 

Вечерта след 19:00 часа са се чували изстрели с автомати, докато граждани са чакали децата си да се приберат от училище или са отивали на уроци по народни танци, съобщава N1.

Полицията е открила нелегален лагер, в който са задържани около 600 мигранти, а както научава "Телеграф", са конфискувани и оръжия. Мигрантите ще бъдат транспортирани до центрове за бежанци в южната част на Сърбия.

Акция се провежда и в Белград, съобщава „Курир“. Полицията извежда мигранти на улиците и площадите на Белград, конфискуват се и оръжия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС