Децата могат да учат историята и чрез книжки за оцветяване

„Раковски  супергерой”  е книга, която се разпространява безплатно около училищата и детските градини на територията на Столична община.  Неин автор е Марин Бодаков. Изданието не може да бъде намерено в търговската мрежа.

„Книгата обръща изключително внимание на Раковски като много важна личност. Не само децата, но и възрастните ще научат много за живота му. Има едни симпатични тип комикс панели.  Представя го като супергерой, какъвто той всъщност е”, разказа Вал Стоева от Фондация „Детски книги”.

По-малките могат да научат за Васил Левски от книжка за оцветяване и рисуване, в която са описани любопитни факти за Апостола.

„Има съвсем кратка информация за живота на Левски. Разказано е и откъде идва неговото прозвище. Детето хем да оцветява, хем да получи първи знания за Васил Левски”, разказа още Вал Стоева.

Поредицата „Книга за всеки български дом”  е друго издание, което разказва за подвизите на българските революционери.

„Има страхотни книги на пазара, които да помогнат на родителите да тръгнат по онзи път, който учи децата им, че България е велика държава, че има какво да покажем на света и, че имаме много добри примери”, коментира още основателката на Фондация „Детски книги”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.