Средствата се отпускат от най-големия играч на този пазар

Най-големият играч в криптосектора – „Binance”, обяви, че заделя 1 милиард долара в специален фонд за възстановяване на криптопазара. Неговата цел е да подкрепи по-малките играчи, които изпитват затруднения след шумния крах на платформата FTX, доскоро най-големият съперник на „Binance” в сектора.

В блога си от фирмата посочват, че отпускат 1 милиард долара, които в бъдеще „при необходимост” могат да се увеличат до 2 милиарда. Освен това, инвестиращи в криптокомпании като „Jump Crypto”, „Polygon Ventures” и „Animoca Brands” са обещали да допълнят фонда с 50 милиона долара.

Биткойн се срина отново, крахът на една от борсите продължава да вреди

Главният изпълнителен директор на „Binance” Чанпън Чжан сподели адреса на портфейла, за да докаже наличието на отпуснатите средства.

След краха на FTX Чжао е напът да бъде представен като новият спасител на криптоиндустрията и да запълни дупката, оставена от шефа на фалиралата платформа Сам Банкман-Фрайд. Неговата фирма закупи или инвестира в няколко компании, изпитващи проблеми, преди самата тя да фалира.

От „Binance” посочват, че новият инструмент не е инвестиционен фонд, а средство за подкрепа на закъсали компании в краткосрочен план. Чжао наскоро заяви, че възнамерява да предотврати „разпространението на заразата” от краха на FTX.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.