Кабинет на малцинството е невъзможен, каза социологът

Политическите формации излъчват посланието, че отиваме на избори, това каза социологът от „Тренд” Евелина Славкова в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

Никой не може да състави мандат, бе категорична тя.

„Не ме зарази този позитивизъм, че ще се сформира кабинет в рамките на 48-ото Народно събрание. Колкото повече президентът им дава възможност да намерят пресечни точки, толкова повече партиите се разделичават”, каза социологът.

Тя смята, че партиите говорят предизборно на своя електорат и не търсят баланс, за да се състави правителство.

Славкова е на мнение, че промените в изборното законодателство в рамките на този парламент поставят казуса за доверието на обществото в провеждането на изборите.

„Посланията резонират много силно в обществото. Ще дойде момент, в който толкова малко хора ще са гласували, че решението на което и да е правителство ще бъде поставено под въпрос”, каза тя.

Кабинет на малцинството е невъзможен, той трябва да бъде гласуван, заяви социологът.

Според нея, ако президентът даде трети мандат на „Демократична България”, това ще изглежда като подкрепа за техните критики, за неговите действия и позиции за Украйна.

„Да се даде мандата на „Български възход” е несериозно”, каза тя. По нейни думи съществува и дистанция между Румен Радев и Стефан Янев. Ако Радев връчи мандата на Янев, с това би легитимирал „Български възход” като президентска партия.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.