Актьорът с признания за "бохемския начин на живот", алкохола, наркотиците и спорта

Актьорът Филип Буков с признания, които никога не сте очаквали. Наркотици, алкохол и спорт. Загуба, предателство и любов. И спомен за Стефан Данаилов. Преди три години на днешния ден България загуби един от най-емблематичните актьори в своята история. Мастърът беше учител на Филип в театралната академия. 

“Легендата е, че в нашата фамилия нищо не се случва лесно”, споделя Буков. “Спортът ми помага да износя на раменете си и славата, и самотата, това да стоя здраво стъпил на земята. Благодарение на спорта аз намирам отговор трудните моменти”, казва актьорът. 

Буков разказа за бохемския начин на живот, който е водил, след като спира да се занимава със спорт. Тогава посяга към алкохола и наркотиците. “Занимавах се с бокс. Този спрот често предполага едно влияние от един определен контингент хора, където животът е лесен, където парите се изкарват за час-два, където наркотиците не се заплащат”, разказва Буков. 

“Работих като момче за всичко. В един момент обаче цялата тази приказа приключи. Тогава бях в най-трудния момент в живота си”, споделя още актьорът. 

Решава да стане актьор. Иска да се занимава с театър. “Не са ме вълнували толкова популярността, славата. Винаги съм харесвал повече драмата. Искам да сляза от сцената емоционално опустошен”, казва Буков. “За съжаление обаче това не ми се случва. Но аз разбирам, че може би е етап от живота”, допълни той и признава, че в момента се намира в “творчески застой”.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.