Снежната покривка на прохода „Петрохан” е 5-6 см

Сняг по високите планински проходи и проблеми за шофьорите на тежкотоварни автомобили. В социалните мрежи шофьори предупредиха за закъсали тирове в района на Пампорово. В резултат на това главният път е бил блокиран за известно време.

На прохода „Петрохан” снежната покривка достигна 5-6 сантиметра. Пътната настилка е заснежена, има и мъгла. От снощи до днес на обед 3 машини чистят прохода. Всички преминаващи трябва да са със зимни гуми и повишено внимание.

„Три автомобила и една товарачна машина работят на прохода. Предимно се опесъчава. Още снощи започнахме обработка на пътя”, обясни Ивайло Спасов, директор на областното пътно управление.

Към този момент вериги не са необходими. Няма сигнали за аварирали автомобили.

166 снегорина в готовност да чистят София

„Апелираме към шофьорите да са подготвени за тези условия, да са със зимни гуми, да са със заредени резервоари, заредени телефони, топли дрехи. Да са подготвени за сезона и да карат внимателно”, заяви инж. Спасов.

Същевременно в столицата започна обработване на пътищата в районите „Витоша”, „Панчарево”, „Овча купел”, както и по Южната дъга на Околовръстния път. Общо 166 снегорина са разположени на 55 места в София.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.