Сред пострадалите има и дете

Футболна среща едва не се превърна в сцена на бойни действия. Става дума за мача между отборите на „Миньор” (Перник) и „Берое” през уикенда.

Още по време на двубоя фенове от Перник замеряли с камъни, железни предмети и седалки запалянковци на "Берое". Има пострадали, сред които и младежи. Част от тях са с наранявания и комоцио. След срещата са потрошени 14 автомобила на старозагорци.

Бой между футболни агитки в Перник

„Колкото и странно да звучи, това донякъде са нормални неща. В световен мащаб се случва постоянно. При нас на Балканите - малко повече. А и Перник се слави като по-специално кътче на България. Няма никой, който да не е ударен. За жалост, има непълнолетно дете с пет шева на лицето”, каза в ефира на „Здравей, България” Александър Мечев от ПФК "Берое".

„Отборът домакин е организатор на мероприятието и е задължен да създаде необходимите условия за нормално провеждане на футболната среща. Ако всички правила бяха спазени, щяхме да говорим за футбол, а не за пострадали”, подчерта изпълнителният директор на ПФК "Берое" Стилиян Попчев.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.