Четирима души са били затрупани

Двама души загинаха, след като бяха затрупани при строителни работи по изграждането на канализацията в Перник. Други двама техни колеги, които също са били в изкопа, са извадени живи.

Инцидентът става около 14:30 ч. Скална маса се свлича върху четирима работници, докато се намират в изкоп, дълбок 4 метра. Двама загиват, а двама оцеляват. Сред спасените е Абдул от село Абланица.

„Ние бяхме долу, за да слагаме една тръба. Точно да я бутнем и всичко падна. Багеристите ни казаха да бягаме, когато ни затисна”, разказа мъжът. Абдул е бил повече от 20 минути затрупан. „Все едно в гроб. Когато човек умре, е същата работа. Молех се на Аллах под земята”, добави той.

Възрастна жена падна в изкоп в Русе (ВИДЕО)

Другият оцелял си е тръгнал от болницата. „Двамата са в добро състояние. Единият дойде с леки травми в областта на гръбнака, без данни за някакви тежки поражения. Другият е с леко ударена ръка, дойде на собствен ход”, коментира дежурният хирург Кръстю Тихчев.

Пострадалите са работници на строителната фирма „А строй”. Оттам не отговориха на обажданията на NOVA. „Главна инспекция по труда” започва проверка.

„Сега ще направим оглед за укрепването, тъй като съмненията са, че то или не е добро, или изобщо не е извършено. И ще издадем акт за спиране”, посочи директорът на „Главна инспекция по труда” - Перник Любомир Владимиров.

Работниците са изграждали канализация на Перник в кв. „Хумни дол”. „Бързата реакция на пожарната, на полицията, на фирмата. Те извадиха двама от работниците, за съжаление, другите двама са починали”, коментира кметът на града Станислав Владимиров.

По случая тече разследване.

Мъж е в тежко състояние след падане в изкоп във Варна

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.