Всеки стил може да има още 10 подстила, определяни от различната кройка или материя

В гардероба на всеки модерен човек трябва да има чифт панталони за различни поводи. За официални срещи и бизнес визия, от ТЕОДОР съветват да имате панталони от класически стил, които да съчетаете с подходяща риза, яке или сако. За срещи с приятели или ежедневни разходки можете да носите по-свободни модели.

Добре е всеки модерен човек да е запознат със стиловете и имената на основните съществуващи мъжки панталони днес, за да се ръководи в избора и компетентно да създава страхотни визии, споделят от TEODOR. В допълнение, всеки стил може да има още 10 подстила, определяни от различната кройка или материя. Колкото повече знаете за спецификите при тази мъжка дреха, толкова по-лесно ще избирате подходящи елементи за гардероба си, които лесно да съчетавате.

Видове мъжки панталони

От ТЕОДОР ще ни дадат малко повече информация за различните стилове, за да можете по-лесно да изберете подходящите за вас – както за есенни и зимни модели, така и за летни или пролетни:

● Класически – този стил е предназначен за различни тържества и бизнес срещи. Те са изработени от тъкани с малко добавяне на синтетика, така че да запазят формата си и да не се набръчкват по време на носенето. За мъжете с по-едра физика, класическите модели са много добър избор. Те ще придадат един визуално по-слаб вид на фигурата. В повечето случаи закопчаването при тях е с цип и копче. Материалите за производство са обикновено вискоза, фина вълна и комбинация между тях. Най-често класическите модели са в тъмни цветове, като можете да се доверите и на неизлизащите от мода карирани опции, напомнят от ТЕОДОР;

● С италиански джоб – друг удобен и практичен дизайн са моделите с италиански джоб. Предполагат се в различни кройки и са изработени основно от естествени тъкани. По-често ще срещнете памук, но има и множество други варианти, както и различни комбинации. Някои от тях са вискоза, лен и памук, памук и полиакрил, споделят от TEODOR. От ТЕОДОР съветват да не слагате обемисти предмети вътре, като портфейл или телефон, защото визуално ще издуят модела и ще развалят неговата цялостна визия. Също внимавайте с кройката – тя трябва да бъде съобразена основно с вашата фигура и това кое ви е комфортно, съветват от TEODOR;

● Панталони с пет джоба – тези модели напомнят на дънки, признават от ТЕОДОР. Определено са спортно-елегантният вариант и ако не държите да сте много официални, са добрa идея за всекидневната ви визия. Въпросните джобове се разпределят най-често по следния начин: два големи отпред, над един от които има трето малко джобче, и два задни. Тези панталони едва ли някога ще излязат от мода. Тук можете смело да заложите на по-интересни и необичайни цветове като бордо, зелено, а защо не дори червено. Най-често използваните материи за производство на този модел са лен и памук, чист памук, или вискоза с памук. Тук отново ще имате избор на кройка, а факторите с които трябва да я съобразите са отново телосложението ви и желаната визия, споделят от TEODOR;

● С ластик и връзки – тези варианти също са спортно-елегантни, подчертават от ТЕОДОР. Те могат добре да се впишат в много визии. Повечето от тези модели са отново с италиански джоб. Заложете на материи като памук и еластан, вискоза, лен и комбинации – те са най-подходящи за лесно съчетаване с други тоалети;

● Ярки цветове – ако желаете да сте по-екстравагантни, заложете на цветни опции. Важно е да бъдете винаги премерени в подобни избори, защото целта е да изглеждате добре, съветват от TEODOR. Ако заложите на панталон с ярък цвят, то се спрете на семпла риза или пуловер, според избраната визия. За лятото цветовете наистина внасят доста свежест и се вписват чудесно, напомнят от ТЕОДОР;

● Изчистен черен – без значение дали е класически, с италиански или с пет джоба, в гардероба на всеки мъж трябва да има изчистен черен панталон, съветват още от TEODOR. В никакъв случай не правете компромис с това изискване, защото винаги може да ви се наложи да облечете нещо по-официално. Изчистените черни модели лесно могат да се комбинират с абсолютно всичко и не изискват да се чудите дълго време дали сте съчетали добре цветовете. Просто е – черното си отива с всичко.

Във абсолютно всеки стил ще срещнете различни кройки, но е важно да определите кой размер ви стои най-добре. От ТЕОДОР предупреждават да внимавате с небрежния стил при по-официалните предложения.

Как да изберем правилния панталон – съвети от ТЕОДОР

За да ви е най-лесно да изберете правилния вариант за вас, на първо място, трябва да сте наясно с останалата част от гардероба си и да имате идея с какво ще го комбинирате, споделят от TEODOR. Друго важно условие е правилният подбор на размер. За да прецените това, има три начина:

1. Дължина на краката.

2. Обиколка на талията.

3. Обиколка на бедрата.

Когато поръчвате онлайн, знаейки тази информация, можете много лесно да се ориентирате по таблицата за размери, уточняват от ТЕОДОР.

Друг важен критерий за това как да изберете такава дреха за мъж е неговата фигурата и физика, споделят още от TEODOR. За по-едрите мъже са подходящи панталони с широка кройка и ниско закопчаване, така че да не се налага да има копчета на и над корема.

От ТЕОДОР напомнят, че в днешно време изборът на дизайни, кройки и цветове е изключително лесно. Можете да избирате между класическа визия, спортна такава, стеснени модели, широки варианти и още много. Важно е също да определите най-удобната и подходяща за вас материя. Съчетайте избора си с цялостния си стил и комфорт и със сигурност няма да сбъркате, съветват от TEODOR.