Той ще се проведе пред сградата на Народното събрание

„Цяла нощ, на всяка цена! Хартиената коалиция току-що реши парламентът да заседава, докато не приеме окончателно промените в Изборния кодекс. ГЕРБ, ДПС и БСП са твърдо решени да върнат хартията и да прегазят окончателно изборния процес, да ни върнат страната ни десетилетия назад”. Това се казва в позиция от „Продължаваме промяната”, публикувана на тяхната Facebook страница и изпратена до медиите.

В отговор на удълженото заседание на парламента от ПП призовават хората да се съберат на протест в 18:30 пред Народното събрание срещу “Хартиената коалиция”.

Тома Биков: Готови сме и с програма, и с кабинет

От “Демократична България” също изпратиха призив за обединени действия с ПП съвместно изявление на лидерите на двете формации в кулоарите на парламента. То дойде, след като  ГЕРБ, ДПС и БСП заявиха, че искат промените в Изборния кодекс да бъдат изцяло приети на заседанието в четвъртък, дори и то да продължи до през нощта.

Заради това решение падат заседанията на няколко комисии, изтъкват от ДБ.

“ГЕРБ, ДПС и БСП поставиха хартиената бюлетина над законите по Плана за възстановяване и устойчивост, за бюджета, за данъка върху свръхпечалбите на енергийните дружества и “Лукойл”, които трябваше да се гледат следобед в комисии. Всичко това е по-малко важно за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина”, каза съпредседателят на ПП Асен Василев, и призова да не се допуска връщане към “чувалите на ГЕРБ, чувалите с кеш от магистрали и чувалите в бюлетини”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.