Заседанието продължава вече повече от 14 часа

Депутатите продължават споровете и гласуването по текстове от Изборния кодекс, предаде БГНЕС. Заседанието на депутатите продължава вече повече от 14 часа.

По време на гласуването на промените в Изборния кодекс, съпредседателят на “Продължаваме Промяната” Асен Василев поиска да се даде обяснение на предложените промени от Десислава Атанасова от ГЕРБ и група народни представители за тяхно предложение в законопроекта, защото той не разбираше дали с нейното предложение се заличава район "Чужбина".

Политолог: Вероятността за вето на президента върху хартиената бюлетина е малка

Последва и отговор от Десислава Атанасова от ГЕРБ, която напомни, че по подобно предложение те са гласували против и сега отново ще направят същото.

След като се размениха няколко реплики, между депутатите започна дискусия.

Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната" заяви, че доверието на българските граждани не е загубено заради машините. "Твърдите, че е възможно да се манипулира изборния процес, без да знаете как работи той", заяви Иванов.

Протест пред НС срещу промените в Изборния кодекс (ВИДЕО)

Последва изказване на Асен Василев от ПП, който направи предложение в утрешното заседание да изслушат представители на ръководството на ЦИК, които да обяснят "грешките в изборните протоколи на множество секции".

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се намеси в дискусията и посочи, че при гласуването с машини е имало разминаване при подадените и отчетените гласове.

Десислава Атанасова от ГЕРБ направи процедурно предложение и поиска да се върнат към гласуването на законопроекта за промени в Изборния кодекс и да прекратят дебата, обаче последва и предложение от лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ дебатът да бъде продължен. В крайна сметка след гласуването депутатите прекратиха дебата и продължиха да гласуват текстове от законопроекта.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.