Това написа в своя Facebook профил съпредседателят на "Продължаваме Промяната"

България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген. Това написа в своя Facebook профил съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Той коментира отказа на Нидерландия България да се присъедини към Шенген. 

"Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България", пише Петков и допълва, че само преди седмица е провел разговор с нидерландския премиер Марк Рюте, в който е представил целите на ПП. 

Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм

"Преди седмица открито разговарях с холандския министър-председател Марк Рюте и настоях да се отчетат решителните стъпки, които последното редовно правителство на страната предприе, както и обвързващите ангажименти по ПВУ за осигуряване на върховенство на правото и решителна борба с корупцията. Подчертах готовността на ПП да работи за тези цели, независимо от позицията ни в парламента, както и за гарантиране на сигурността на границите ни", пише още Петков. "България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген", заяви той в края на своята публикация. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.