Писателят смята, че човешкият живот се дели на две фази - детство и вдетиняване

Писателят Христо Стоянов издаде книгата си "Детство за пораснали: 56 разказа и едно предчувствие". В студиото на "Офанзива" сподели, че само два разказа не е лично преживяване.

"Имаме прислойка, която 90те години реши да стане елит на нацията и непрекъснато иска да се задържи. Тогава дойде страшното, защото тези хора още могат да излязат. Нямаме кой да създава представа за света, хората с визия просто липсват. Само 7% от населението на една страна консумира култура, около 2% - литература, сочи британско изследване преди около 50 години. Все пак в България се чете много, след като може да се живее от литература", посочи той.

По думите му в неговото гробище за спомени са останали много погребани хора. "Човешкият живот се дели на две фази - детство и вдетиняване. Във втората фаза ние непрекъснато се опитваме да покажем на децата си, че сме възрастни и не можем да се доближим до тях", сподели писателят. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.