"Бях готова да осъдя Академията", споделя актрисата в интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо от декември 2018 г.

Едно признание предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. В емоционален пост във Facebook тази седмица, актрисата Диана Димитрова разкри, че е станала жертва на физическо насилие преди пет години. Без да споменава името на насилника, актрисата публикува в официалния си профил и няколко снимки, направени след посегателството, които показват нараняванията ѝ. Димитрова признава, че ако това се беше случило днес, не би го запазила в тайна.

В интервю на Мариян Станков – Мон Дьо през декември 2018 г., взето точно преди 4 години, актрисата говори за пръв път за преживяното насилие.

„Не съм била само един път жертва на физическо и психическо насилие. Първо се сещам за НАТФИЗ – човек с позиция, човек педагог, който има власт – да ме мачка в продължение на месеци. До ден днешен нямам отговор какъв беше проблемът? Човек, който работи, предлага откъси от пиеси, иска да се развива. Но в същото време не прави едно единствено нещо – не гали егото на въпросния преподавател. И в същото това време ми се обясняваше, че не разбирам”, сподели актрисата пред Мон Дьо.

Прокуратурата се самосезира след статуса на актрисата Диана Димитрова за насилие над нея

По думите ѝ този психологически натиск продължил и втори семестър. „Тогава щях да осъдя Академията. Тогава се разрази буря. Дори ми побеля едната вежда. Имах бял косъм на веждата – звучи абсурдно, но напрежението дава различни отражения”, казва Димитрова.

Тя отказва да назове насилника си по име. „Надявам се той да гледа интервюто днес. И искам да му кажа да не прехвърля собствените си комплекси в работата и да е жив и здрав”, сподели актрисата.

На въпрос била ли е жертва на физическо насилие, актрисата отговаря: ”Да била съм. По много нелеп начин, за който не искам да говоря. Важното е, че съм жива и здрава. Не беше опит за изнасилване. Нещо като шамари. Всъщност беше нещо по-сериозно... Пребиване”, сподели Димитрова. И допълни, че няма спомен кога точно се е случило, но намекна, че е била във връзка с човека който ѝ е посегнал.

"След тази случка се опитвам да мисля много за това какви хора допускам в живота си. Често си мислим, че познаваме даден човек, но в един момент се оказва, че всъщност виждаш абсолютно непознат пред себе си", коментира тогава Димитрова. И допълва, че е прекъснала отношенията си с въпросния мъж веднага след побоя. 

"Прецених, че аз съм тази, която не е преценила, че има контакт с човек с психични отклонения. Не мога да кажа, че съм жертва. Мисля, че психическото боли много повече. Думите трошат кости", казва Димитрова. И е категорична, че случилото се е било "сблъсък на два свята", до който се е стигнало само веднъж.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.