„Вече трябва да пазим държавата от политиците”, смята Ивайло Караньотов

„Проблемът е, че политиците влязоха в икономиката, научиха се да крадат. Първо беше Ковид – харчения за милиарди”. Това заяви в предаването „На фокус” по NOVA NEWS бизнесменът Красимир Дачев. Той даде за пример разследването срещу председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за това, че е подписала от името на държавите членки договори за 71 милиарда евро за 4,6 милиарда дози от ваксина.

Припомняме, съпругът на Урсула фон дер Лайен -  Хайко фон дер Лайен  управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия

В студиото бе и бившия спринтьор Ивайло Караньотов, който в коментар за политическата ситуация у нас заяви: „вече трябва да пазим държавата от политиците”.

„Българският народ не знае кой котлон работи. Коя е дясната партия в България, Краси”, обърна се той към събеседника си.  

„Защо не знаят коя е единствената консервативна дясна партия”, запита той и изказа мнението си – „КОД. Обръща се към ГЕРБ, мисли си за ПП, които са абсолютно лява партия. Хората не мислят”, смята той.

„До там съм стигнал, че си викам: „Нека ГЕРБ да направят правителство. Кои други. Назад (следващите партии) като погледна, искам ГЕРБ да направи кабинет”, каза Караньотов. Според Дачев от ГЕРБ не са искали пари от неговия бизнес по време на управлението си. Той назова своето разочарование от политиците - „новоизлюпените политици – те са световни шампиони по лъжа. Мен са ме лъгали, лъгали, ама тези се скъсаха да лъжат”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook