Според съпредседателя на ПП се наблюдава взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ

В момента има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. Има доста срещи между президента и Борисов последните няколко месеца. Това заяви в предаването „На фокус” съпредседателят на ПП Асен Василев.

„Има ясно стиковане и координиране на действията, както от гледна точка на възстановяване на кадри, така и на възстановяване на порочни практики”, каза Асен Василев, запитан за ББР и „Джемкорп” и обвиненията срещу кабинета „Петков” по двете теми.

Преди това Василев каза, че в момента се наблюдава „съпротива на една политическа класа, която 30 години е свикнала да граби българския народ и да лъже Европа”.

„Сега не им се получава. Европейците спряха да ги галят по главата, както казва Борисов, в същото време в парламента имат сериозна опозиция”, каза Асен Василев.  

Според него е имало шанс да влезем в Шенген.

„Имаше шанс да влезем в Шенген, ако всички, което бяхме започнали като правителство, беше продължено. Смятам, че много помогнахме. Голямата вреда дойде, че всичко беше спряно наполовина”, каза Василев.

Той посочи президента Румен Радев като „основен фактор, защо няма да ни приемат в Шенген”.

„В момента на „Капитан Андреево” се възстановяват старите схеми. Всичко се прави за възстановяване на частната граница. Вместо напред вървим назад”, каза Асен Василев.

Той изрази съмнение да се сформира кабинет с първия мандат.

Относно вторият мандат, Василев коментира, че от ПП са били поставили условия, които не са били изпълнени.

„Най-вероятно ще върнем мандата”, посочи Василев.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.