Една по една партиите изпадат в изолация, смята лидерът на ГЕРБ

Ние и нашите избиратели искаме да има редовно правителство. Затова, според мен, системните партии, които мислят за народа, трябва да опитат да съставят такова. Ние от ГЕРБ-СДС обмисляхме дали да не бламираме първия мандат, но тази сутрин окончателно решихме, че е по-добре да го приемем. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

„Тези, които не участват в разговори сега, няма как да очакват такова нещо и от нас впоследствие”, категоричен бе Борисов. "Направих крачка назад, депутатите бяха много против да не съм аз премиер, и аз се оттеглих - депутатите решиха, че това е изходът от тази политическа криза. И след март да има избори, ще е същото, обзалагам се, че и през май ще има избори. Само да упрекваме президента, не е честно", каза още Борисов.

Да не се правят на това, което са, като ни обвиняват, че сме с Радев - само ГЕРБ издигна кандидат срещу него.

Той обясни и защо коалицията му се е спряла на кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер. „Той е умен, успял, критичен, патриот, човек с гражданска позиция. Разговорът ни с него беше само за това да му дадем мандат. Не само да вземе листа хартия от Президентството, а да проведе разговори с всички политически партии, да подбере експерти. Ако има нужда от помощ, нека я поиска. Ако не – има пълна свобода”, категоричен бе Борисов.

Според него в момента „политическата класа е в такава ситуация, че една по една партиите изпадат в изолация”.

„Ние вече две години сме претенциозни един към друг. България изглежда много зле отвън заради тази политическа криза, липсата на правителство”, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Президентът Радев казал, че "партията на промяната са шарлатания, и че било грешка такива хора да откраднат надеждите ни за промяна", - отдавна съм казал, че когато народът осъзнае, че ПП са пръта в спиците на колелото България да тръгне напред", коментира лидерът на ГЕРБ думите на президента. "На президента му казах, че двама по-добре теглят каруцата от блатото, той избра да я тегли с Киро и Асен. И сега си плаща за грешките", допълни Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.