Това се случи в пешеходната зона на крайдунавския град

В Лом направиха рекорд по най-бързо поставяне и демонтиране на повдигната пешеходна пътека. Самият така наречен „легнал полицай” разгневи жителите на Лом заради некачествено поставяне. За по-малко от 48 часа след като го сложи, строителната фирма успя и да го премахне. Това се случи в пешеходната зона на крайдунавския град.

„Дейностите са свързани с проект, за който се отдели доста време. Работено е с органите на КАТ. Имаше добра комуникация с фирмата. Тези пътеки са регулирани, одобрени”, заяви инж. Валентин Ефтимов, зам.-кмет на Община Лом. „Аз разбрах в събота вечерта, в тъмната част на деня, че се изпълнява подобно нещо. Реагирахме, потърсихме техника на обекта, който каза, че сега са им подали асфалт. Казахме им да спрат. В понеделник потърсихме контакт с управителя на фирмата. Той каза, че са му необходими 2-3 дни, за да организира хора и да премахнат това, което са изпълнили. В крайна сметка общината го премахна”, обясни Ефтимов.

Дали на мястото ще има повдигната пешеходна пътека ще се решава на среща. Фирмата ще понесе отговорност, допълни Ефтимов.


Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.